Stay focused, stay mobile first!

“Denk & develop mobile first!” is wat wij al een aantal jaar roepen hier bij DataIM. Het aanbieden van mobiele of responsive surveys en websites is geen optie meer, maar een must. Voor de beste response rate en dus de hoogste kwaliteit van een onderzoek moet u de respondent op ieder device kunnen bereiken. Nu is het tijd voor the next level; van mobile first denken, naar mobile first zijn.

 

In onderstaande grafiek 1.0 ziet u het percentage ingevulde online surveys per device en per leeftijdscategorie in 2015. Wat is uw doelgroep? De grafiek laat zien dat wanneer jongeren tot 25 jaar tot de doelgroep behoren, u hen vooral bereikt via smartphone. Werkt een survey of mailing niet lekker op een smartphone? Dan raakt u hen voor dat onderzoek direct kwijt.

Hoe dit zich de komende tijd gaat ontwikkelen is een belangrijk onderwerp in de Master thesis van Dieuwe van Bergen en Henegouwen, inmiddels afgestudeerd van de opleiding Business Analytics aan de VU. Als onderzoeksstagiair bij DataIM heeft hij accurate voorspellingen gemaakt over het invulgedrag van onze miljoenen respondenten. In grafiek 2.0 ziet u een voorspelling tot medio 2017 van het percentage online surveys dat wordt ingevuld op smartphone, tablet en PC. Hiermee wordt beargumenteerd wat wij eigenlijk allemaal al wel aanvoelen; de trend zet door. Het gebruik van PC of laptops daalt, het gebruik van allerlei mobiele devices stijgt.

 

Neem ons mee in uw project! Hoe meer we weten over uw doelgroep, platformen, uiteindelijke doel en visie, des te beter kan DataIM u adviseren over technische mogelijkheden en de mooiste oplossingen. En blijf de belangrijke rol van mobiele invullers in uw achterhoofd houden bij de opzet van een nieuw onderzoek of project; stay focused, stay mobile first!

Alles uit je data halen?

Download het onderzoeksboekje

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.